Loading Evenementen

« All Evenementen

  • This evenement has passed.

De Moerputten

28 juni 2015 @ 09:00 - 13:00

| € 35,-

Evenement Navigation

Een fotowandeling waar veel cursisten naar terug gaan. Een prachtige plek die je gezien moet hebben.

Als kleine jongen was de moerputten mijn ‘speelplaats”. Hutten bouwen en dwalen door het moeras. Nog steeds gaat mijn hart sneller kloppen als ik door de moerputten wandel. Al vele jaren breng ik mijn fotocursisten naar deze plek in alle seizoenen. Vanwege zijn inspirerende fotografische aspecten is er veel belangstelling onder fotografen voor De Moerputten .

Voor de wandelfotograaf is De Moerputten een ideale omgeving om de cursisten anders te leren kijken naar de omgeving. Naast de verwondering van al het natuurschoon is er fotografisch nog meer te zien. De fotografische uitdaging van broodjedeze omgeving is vooral te letten op de details en compositie.

Een fotowandeling met veel fotografische tips en tricks en een fotobespreking van jullie gemaakte resultaten tijdens de lunch. De fotowandeling start om 9.00 uur op de parkeerplaats van De Moerputten aan de Deutersestraat (ZIE ONDERAAN DEZE PAGINA VOOR DE GOOGLE MAPS START LOCATIE).

Moerputten062015_1000x666

DE MOERPUTTEN HEEFT EEN RIJKE INDUSTRIËLE GESCHIEDENIS De Langstraatspoorlijn, in de volksmond ook wel Halve Zolenlijn genoemd, was een spoorlijn van Lage Zwaluwe via Waalwijk naar ‘s-Hertogenbosch. De bijnaam Halve Zolenlijn refereert aan de schoenenindustrie en is natuurlijk ironisch bedoeld voor de inwoners van deze streek. Er was tijdens de aanleg wel rekening gehouden met het eventueel in een later stadium dubbelspoors maken van de lijn, wat nog te zien is aan de brugpijlers van bijvoorbeeld de Moerputtenbrug in het natuurgebied de Moerputten. Tussen Vlijmen en ‘s-Hertogenbosch gaat het oude tracé door het natuurgebied de Moerputten. De 600 meter lange Moerputtenbrug is in oktober 2006, na een uitvoerige restauratie, als wandelpad geopend. Het laatste stuk spoorlijn werd pas in 1997 opgebroken.

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”De Moerputten”]

[powr-weather label=”Den Bosch”]

Gegevens

Datum:
28 juni 2015
Tijd:
09:00 - 13:00
Kosten:
€ 35,-
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

De Wandelfotograaf
Telefoon:
06 422 89 111
E-mail:
Website:
www.dewandelfotograaf.nl

Locatie

De Moerputten
Deutersestraat
's-Hertogenbosch, NB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 422 89 111